Kursy
Kurs LLL
Kursy Żywienia Dojelitowego i Pozajelitowego w Warunkach Domowych
Kursy dla Zespołów Żywieniowych
Pozostałe
Kurs LLL
PTŻPDiM we współpracy z ESPEN cyklicznie organizuje kursy w ramach Leonardo da Vinci Life Long Learning Programme (LLL). Pierwsze kursy odbyły się w październiku 2010 roku podczas ESPEN Basic Course on Clinical Nutrition w Zegrzu i są kontynuowane cyklicznie aż do dnia dzisiejszego.
Osoby, które uzyskały uprawnienia do prowadzenia szkoleń w ramach LLL (do 4 września 2018 r.)
- Witold Brniak
- Choruz Ryszard
- Czuczwar Mirosław
- Gendźwiłł Marcin
- Figuła Krzysztof
- Jodłowski Tomasz
- Kapała Aleksandra
- Kłęk Stanisław
- Koczur-Szozda Elżbieta
- Korta Teresa
- Kowalczyk Tomasz
- Kruczyk Irena
- Mańkowska-Wierzbicka Dorota
- Misiak Małgorzata
- Matysiak Luśnia-Katarzyna (Local LLL Cordinator in Poland: 2014-2018)
- Matysiak Konrad
- Olewiński Marek
- Piętka Magdalena
- Pertkiewicz Marek
- Skowrońska-Piekarska Urszula
- Sobczak Ewa
- Sobocki Jacek
- Szczepanek Kinga (Local LLL Cordinator in Poland: 2010-2014)
- Szopiński Jacek
- Szul Justyna
Kursy dla zespołów żywieniowych
Szanowni Państwo!
Zapraszamy na kurs „Leczenie Żywieniowe dla członków Zespołów Żywieniowych”, który odbędzie się dnia 29 stycznia 2026. Formuła online.
Szkolenie dostarczy najnowszą wiedzę i praktyczne wskazówki niezbędne w codziennej pracy z pacjentami wymagającymi leczenia żywieniowego. Począwszy od oceny stanu odżywienia, poprzez dostępy do przewodu pokarmowego i donaczyniowe, dostępne i zalecane preparaty, etapy interwencji żywieniowej dostosowane do stanu Pacjenta, choroby i tolerancji leczenia żywieniowego, powikłania żywienia, aż po rozliczenia procedur żywieniowych i okołożywieniowych.
Najważniejsze informacje zostaną przedstawione w formie skondensowanych wykładów prowadzonych przez najlepszych w Polsce specjalistów poszczególnych dziedzin leczenia żywieniowego.
Kurs żywieniowy skierowany jest do lekarzy, pielęgniarek, dietetyków oraz farmaceutów, a także innych specjalności zajmujących się leczeniem żywieniowym.
Kiedy? 29 stycznia 2026 roku (czwartek)
Gdzie? Online
Dla kogo? Wszystkich członków zespołów żywieniowych oraz osób będących kandydatami na członków zespołów żywieniowych
Opłata za kurs 450 zł do dnia 10.01.2026
Przelew na konto POLSPEN (w opisie proszę zawrzeć – imię i nazwisko uczestnika, nazwę – „Zespoły 2026”)
Dane do przelewu:
POLSKIE TOWARZYSTWO ŻYWIENIA POZAJELITOWEGO DOJELITOWEGO I METABOLIZMU
Ul. Banacha 1a, 02-097 Warszawa
PKO BP SA V/O/Warszawa
75 1020 1055 0000 9702 0015 8808
Zgłoszenia na adres: zespolyzywieniowe2026@gmail.com
Osobne zgłoszenie od każdego uczestnika zawierające:
- Imię i nazwisko
- Adres e-mail
- Zawód i tytuł naukowy
- Miejsce pracy
- Ewentualne dane do faktury
Serdecznie zapraszamy
Organizator – dr Kinga Szczepanek
Kursy Żywienia Dojelitowego i Pozajelitowego w Warunkach Domowych
Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu (POLSPEN)
serdecznie zaprasza na kurs:
Żywienie pozajelitowe i dojelitowe w warunkach domowych
który odbędzie się w dniach 19-20.02.2026 roku w Bydgoszczy.
Rejestracja na kurs! – dostępna od 01.01.2026r.
Program Szczegółowy Kursu HAN 2026 – wkrótce dostępny
Opłata wynosi 738,00 zł ( w tym VAT 23%) do dnia 13.02.2025
Opłatę proszę wnosić na konto:
Nr: 75 1020 1055 0000 9702 0015 8808
Odbiorca: Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu
Adres: ul. Banacha 1a 02-097 Warszawa
NIP: 526-21-75-329
W tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko oraz dopisek:
„Kurs HAN Bydgoszcz 2026”
Certyfikat kursu upoważnia do prowadzenia leczenia żywieniowego w poradni żywienia domowego.
Zaliczenie kursu nie wymaga udziału w konferencji naukowej w dniach kolejnych.
- Opłata wynosi 738,00 zł ( w tym VAT 23%) do dnia 13.02.2025
- Opłatę proszę wnosić na konto:
- Nr: 75 1020 1055 0000 9702 0015 8808
- Odbiorca: Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu
- Adres: ul. Banacha 1a 02-097 Warszawa
- NIP: 526-21-75-329
- W tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko oraz dopisek:
- „Kurs HAN Bydgoszcz 2026”