Drogie Koleżanki i Koledzy,

W zakładce Aktualności znajdziecie Państwo nowe zalecenia dotyczące domowego żywienia do- i pozajelitowego w warunkach domowych w czasach pandemii SARS-CoV-2 i COVID-19. Autorami są specjaliści z wszystkich największych polskich centrów żywieniowych – dziękuję za współpracę.

W tym tygodniu zapraszam na webinary organizowane przez firmy Fresenius oraz Nutricia.

Link do inicjatywy ‘COVID-19 – How to optimize nutrition on the road to recovery’
Oto i link do wydarzenia: https://nutritionevents.com/…/covid-19-how-to-optimize-nut…/

Informacje o webinarze ‘Managing nutrition support for COVID-19 ICU patients’ – w zakładce Aktualności.

W tej samej zakładce mogą Państwo znaleźć poradnik postępowania z pacjentem, u którego stwierdzono COVID-19 (covid-19-podrecznik) oraz zalecenie dla oddziałów chirurgicznych – dokument stworzony pod egidą Towarzystwa Chirurgów Polskich.

Przypominam, że w związku z pandemią SARS-CoV-2 pragnę poinformować, że:

  1. XXII Zjazd POLSPEN nie odbędzie się w formie, do jakiej przyzwyczailiśmy się dotychczas, czyli w Hotelu Warszawianka w Jachrance – zapraszam do uczestnictwa w wirtualnej konferencji pod tą samą nazwą, która odbędzie się w dniach 29-30 maja 2020 – szczegóły zostaną podane w najbliższych tygodniach
  2. Przed Zjazdem odbędzie się Kurs Żywienie Do- i Pozajelitowe w warunkach domowych – szczegóły wkrótce.

 

Proszę Państwa, żyjemy w czasach pandemii, ale jestem przekonany, że damy radę i wygramy. Jeszcze trochę.

Pozostańcie Państwo zdrowi!

Stanisław Kłęk